The Glow-Getter Magazine

Over het bedrijf

The Glow-Getter Magazine is een tijdschrift voor ambitieuze vrouwen wat zowel in print als digitaal is uitgegeven. Het magazine is een onderdeel van mindset platform Glow Get ‘Em. Oprichtster Rachel is met het magazine gestart om ambitieuze vrouwen die het ondernemerschap overwegen of startend ondernemer zijn te helpen om de stap te maken en het beste uit hun ondernemerschap te halen op de manier die het beste bij hen past.

Het vraagstuk

Rachel had al een magazine uitgegeven met behulp van een PowerPoint-template, maar liep  vast in de mogelijkheden in de vormgeving en het drukklaar maken van het bestand. Daarom was ze op zoek naar een update van het ontwerp zodat ze zelf aan de slag kon met makkelijk bewerkbare spreads die ruimte geven voor afwisseling in de pagina-indelingen, een duidelijker overzicht en een professionele look.

Over het ontwerp

Voor The Glow-Getter Magazine heb ik het bestaande template opnieuw opgebouwd in InDesign. Hiervoor heb ik, naast het omzetten van de bestaande spreads, nieuwe pagina-indelingen gemaakt, waarin verschillende elementen aangepast kunnen worden. Daarnaast heb ik een aantal bijpassende icoontjes met de hand getekend, zodat de stijl aansluit bij het lettertype van de titels. Vanuit deze goede basis kon Rachel voortaan zelf de invulling doen van de opvolgende bladen. Daarnaast heb ik haar geholpen bij het drukklaar maken van de magazines.

The Glow-Getter Magazine cover
Glow-Getter Magazine Rachel Kabelaar
tijdschrift ontwerp
The Glow-Getter Magazine design