BreinKracht

BreinKracht logo
BreinKracht huisstijl elementen
BreinKracht flyer ontwerp

Over het bedrijf
Met BreinKracht biedt Linda traumabegeleiding rondom zwangerschap en geboorte. Als kraamverzorgende heeft Linda van dichtbij meegekregen wat de impact is van negatieve ervaringen en/of traumatische gebeurtenissen rondom een zwangerschap en de geboorte en welke gevolgen dit kan hebben voor alle betrokkenen. Vanuit deze ervaringen en de wens om deze momenten te kunnen resetten is ze BreinKracht gestart. Met haar begeleiding helpt ze ouders, kinderen en zorgverleners uit de geboortezorg.

Het vraagstuk
Linda wilde voor BreinKracht een huisstijl die passend was bij haar doelgroep, haar manier van coachen en de kern van haar bedrijf. De huisstijl moest krachtig, maar tegelijk ook lieflijk en menselijk zijn. Daarnaast was het voor Linda heel belangrijk dat er eenheid en verbinding in het logo terugkwam. Naast een huisstijl wilde ze ook een algemene flyer voor het promoten van haar coaching/begeleiding opzetten. 

Over het ontwerp
Voor BreinKracht heb ik een nieuwe visuele identiteit opgezet die volledig aansluit bij de methodiek van Linda’s coaching/begeleiding. Er zijn veel mensen die een onprettige ervaring hebben gehad tijdens hun bevalling, of er nu iets niet goed is gegaan of iets niet is gegaan zoals ze hadden gewild. Door middel van de nucleus coaching methode zet Linda een negatieve ervaring om in een positief gevoel, waarbij de coachee snel teruggaat naar de kern. Dit is wat het symbool in het logo uitbeeldt. Waar de vormen in het logo elkaar overlappen ontstaat een kern. Ook worden de kleuren lichter, wat een positiever gevoel uitbeeldt. 

In plaats van één algemene flyer hebben we er na een brainstormsessie voor gekozen om drie verschillende flyers uit te werken voor specifieke doelgroepen: trauma rondom zwangerschap, trauma rondom eigen geboorte en Vanishing Twin Syndrome. Zo kunnen de flyers worden uitgedeeld op verschillende locaties – bijvoorbeeld de verloskundigenpraktijk, huisartsenpraktijk of kraamzorg –  passend bij de problematiek.