’t Plein

Over het bedrijf
’t Plein is de naam van het pand aan het Middeldijkerplein in Barendrecht, waarin sinds 2021 na een grote verbouwing de Bibliotheek AanZet, het Wijkteam van Carnisselande en de Veiligheidspost zijn gevestigd. Voorheen zat in het pand alleen een bibliotheek. ’t Plein is als merk overstijgend aan de 3 individuele organisaties en moet als totaalconcept naar buiten worden gebracht. ’t Plein wil een sociaal maatschappelijke ontmoetingsplek in de wijk zijn. Een veilige plek waar mensen van jong tot oud elkaar kunnen ontmoeten, een kopje koffie drinken en hulp vragen als dat nodig is. 

Het vraagstuk
Ontwikkel een toegankelijke, warme en open uitstraling waarin ook het creatieve en culturele aspect zichtbaar mag zijn. Een visuele identiteit met herkenbare en praktische stijlelementen die in alle gezamenlijke uitingen kan worden gebruikt. De partners (bibliotheek, wijkteam, veiligheidspost) moeten ook nog individueel van elkaar te onderscheiden zijn. De huisstijl moet passen bij alle leeftijden. 

De kernwaarden zijn: ontmoeting, ontwikkeling, meedoen en connectie.

Over het ontwerp
Bij ‘t Plein kruisen de wegen van mensen en organisaties, iedereen komt met elkaar in contact. In het logo is ‘t Plein letterlijk verbeeld als een plein: een centraal punt waar alles samenkomt. De lijnen vormen zo samen de letter P. Deze P is op verschillende plaatsen open, wat benadrukt dat ‘t Plein voor iedereen toegankelijk is. Door het kader om de P ontstaat een duidelijk en opvallend icoon. Het lettertype is vriendelijk en leesbaar, maar blijft ook krachtig door de schreven aan de onderkant. Het heeft zo een culturele uitstraling.

De architect heeft voor de inrichting van het pand een kleurrijk en afwisselend kleurenpalet gebruikt. Hier heb ik de huisstijlkleuren zoveel mogelijk op laten aansluiten, zodat het samen een geheel vormt. Ook is het logo op een aantal plekken uitgevoerd in vilt, wat goed past bij de natuurlijke materialen die de architect heeft gebruikt.

‘t Plein staat niet alleen voor verbinding tussen ons en mensen,maar ook tussen mensen zelf. Daarom heb ik als slogan ’t Plein verbindt bedacht. 

Voor ’t Plein ontwierp ik de complete huisstijl, diverse communicatie uitingen (flyers, briefpapier, posters), bewegwijzering, raambestickering, beachvlaggen en een uitgebreide website met agenda functionaliteit.

De nieuwe uitstraling van 't Plein aan het Middeldijkerplein in Barendrecht
Maartje Brockbernd fotografie
Signing op de ramen van 't Plein
Maartje Brockbernd fotografie
Viltlogo nieuwe huisstijl 't Plein
Maartje Brockbernd fotografie
Viltlogo uitvoering 't Plein / de Bibliotheek Aanzet

Raambestickering van 't Plein in Barendrecht