Korinth

Logo ontwerp Korinth High Performance Coaching
Stijlgids Korinth High Performance coaching

Over het bedrijf
Nikki Korinth is een voormalig HR-directeur die zich altijd veel bezig heeft gehouden met het samenstellen en verbeteren van teams. Zij merkte dat er in deze processen vaak naar de verkeerde dingen werd gekeken. Met Korinth biedt zij concrete, gerichte coaching, afgestemd op het team en de situatie, om zo de resultaten van de teams te verbeteren. Ze gaat met teams aan de slag aan de hand van een tool met 5 pijlers en gebruikt de score op deze onderdelen om in een aantal dagdelen een team naar betere resultaten te coachen, onder andere aan de hand van voorbeeldcases. 

Het vraagstuk
Nikki wilde een logo met een krachtige, professionele en cleane uitstraling. Ze wilde dat je direct kunt zien wat het logo betekent en dat alle componenten van het logo een geheel vormen. De kernwoorden resultaatgericht en groei spelen hierbij een belangrijke rol. Ook was een vereiste dat het logo niet vrouwelijk over moest komen. Zelf had ze het idee om een pijl in het logo te verwerken. Ook wilde ze graag de kleur oranje of rood in het logo laten terugkomen. In ieder geval moest het onderschrift ‘High Performance Coaching’ in het logo worden meegenomen. 

Over het ontwerp
Voor Korinth heb ik een logo ontworpen waarin de nadruk ligt op ontwikkeling en groei. Ik heb ervoor gekozen om een stijgende lijn in het logo te verwerken om dit aan te duiden. Dit effect wordt versterkt door de typografie. Daarnaast zorgt de rode kleur in het logo voor een krachtige uitstraling, zonder dat het logo een vrouwelijke look heeft gekregen.