Fuentes

Fuentes is de grootste Spaanse talenschool van Nederland met een cursusaanbod in 40 steden. De cursussen zijn ingericht met het doel om iedereen in hoog tempo goed Spaans te leren spreken. Het lesmateriaal is daar een belangrijk onderdeel van.

Voorheen werden de boeken opgemaakt in Word. Nu werd het tijd om de vormgeving aan te pakken en de boeken een moderne uitstraling te geven. De cursisten kunnen de boeken bestellen, maar ook als pdf downloaden en zelf printen. Daardoor is het belangrijk dat er niet te veel kleur en ook geen afloop in zit. Verder moeten de teksten natuurlijk duidelijk leesbaar zijn, wel zo handig als je een nieuwe taal wilt leren.

Ik heb de stijl van de website van Fuentes als uitgangspunt genomen voor mijn ontwerp. Onderdelen zoals hoofdstukken, belangrijke opmerkingen en thuisopdrachten hebben een herkenbare kleur. Ook heb ik bijpassende iconen gemaakt die aangeven om wat voor soort oefening het gaat. Elke reader bevat weer andere opdrachten en tabellen, waardoor dit een afwisselend project blijft. Zo hebben we illustraties, songteksten, whatsapp-gesprekken en video-oefeningen toegevoegd.

Naast de readers heb ik Fuentes ook geholpen met de bedrukking van notitieboekjes en pennen voor de docenten.

Fuentes Spaans reader en notebook

Fuentes Spaans reader 1

Reader Fuentes

Reader Fuentes 3