felyx Rotterdam

Abriposter felyx Rotterdam e-scooter sharing

felyx is een innovatieve start-up die met zijn gedeelde elektrische scooters in steeds meer grote steden verschijnt. Via een app kun je een scooter in de buurt zoeken, activeren, naar je bestemming rijden en de scooter vervolgens achterlaten waar je wilt, binnen het aangewezen stadsgebied. Je betaalt alleen voor de minuten die je hebt gebruikt en zit niet aan een abonnement vast. felyx is niet alleen een handige en snelle, maar ook een duurzame manier om naar je bestemming te gaan.

Sinds de zomer van 2017 kun je de scooters vinden in Amsterdam. In 2018 was Rotterdam de volgende stad waar het concept gelanceerd moest worden. Hiervoor heb ik abriposters ontworpen gericht op het registreren van nieuwe gebruikers. Ook zijn er testgebruikers ingezet, zodat de scooters door heel de stad zichtbaar waren.

Deze testgebruikers kregen een bedankje in de vorm van een brief en kortingskaarten die ze aan hun vrienden kunnen geven. De actie moest er kwalitatief uitzien, bij felyx passen en Rotterdammers aanspreken. Naast de opmaak van de brief heb ik ook de Rotterdamse illustratie met bekende gebouwen gemaakt.

Rond de kerstdagen wilde felyx een brief sturen naar nieuwe gebruikers, zodat zij hun vrienden korting konden geven op een rit. We hebben ervoor gekozen om de stijl van de vorige brief en kortingskaarten te behouden en deze uit te breiden met feestelijke elementen passend bij de decembermaand.

Felyx illustratie proces groen

Felyx illustratie proces wit

felyx kerstkaarten Rotterdam