DWARS

Over het bedrijf
DWARS is een trainingsbureau wat zich richt op het omgaan met en voorkomen van agressie. De oprichtsters zijn twee vrouwen met ‘dwarse’ karakters die hun eigen methode hebben ontwikkeld om agressie te voorkomen. Dit hebben zij gedaan op basis van hun ervaring als onderdeel van een landelijk team wat te maken kreeg met extreme agressie. Veel bedrijven richten zich op het omgaan met agressie, maar niet op wat er aan de agressie voorafgaat. 

Het vraagstuk
De dames van Dwars waren op zoek naar een huisstijl die krachtig en strak oogt, maar niet saai is. Het moest een professioneel, vlot, benaderbaar, aanwezig, duidelijk en menselijk gevoel uitstralen, zonder tierelantijntjes.

Over het ontwerp
Voor Dwars heb ik een complete huisstijl ontworpen met een logo, icoon, kleurenpalet en lettertypes die zowel voor de website als voor drukwerk kunnen worden gebruikt. Dit ontwerp bracht een interessante uitdaging met zich mee: je wil dat er een link kan worden gelegd met het onderwerp agressie, maar de huisstijl zelf moet geen agressieve uitstraling krijgen. 

Voor het logo heb ik een abstracte vorm ontworpen waarin verbinding, grenzen en agressie worden verbeeld. De vorm lijkt op een ‘D’ en weergeeft een boos persoon met zijn/haar armen in de lucht als je hem 90 graden draait. Daarnaast heb ik gekozen voor een stevig lettertype dat past bij de geometrische vorm. De brede letters in combinatie met de zachtere roodtint zorgen ervoor dat de uitstraling krachtig is, maar wel vriendelijk blijft.