Alan & Luca

Over het bedrijf
Alan & Luca helpt met vraagstukken en uitdagingen op het gebied van finance, tax, HR & legal. De zakelijke dienstverlening wordt afgestemd op de behoeftes van je business.

Het vraagstuk
In 2022 werden twee bedrijven samengevoegd tot Alan & Luca. Dit ging samen met een nieuwe huisstijl en one-page site. Na het samengaan van de bedrijven werd intern het DNA van Alan & Luca opgesteld en de gezamenlijke missie en visie bepaald. Op de one-pager was te weinig plek om de nieuwe informatie toe te voegen en de verschillende disciplines binnen Alan & Luca uit te lichten. De vraag was daarom om van de one-pager over te gaan naar een website met meerdere pagina’s, waarin het verhaal en de diensten van Alan & Luca beter tot hun recht komen.

Over het ontwerp
Ik heb de nieuwe pagina’s ontworpen met behoud van de bestaande huisstijl, en waar nodig extra elementen en bijpassend beeldmateriaal toegevoegd. Voor dit project schakelde ik de expertise van Lievertekst en Lomero media in. Fleur schreef aansprekende teksten die perfect aansluiten bij de tone of voice van Alan & Luca en waarin op een slimme manier de kernwaarden zijn verwerkt. Remy heeft de technische uitvoering op zich genomen: het bouwen van de pagina’s, interactieve onderdelen en call to action punten in een responsive design. 

Ook ben ik in een nieuwe rol als projectmanager gestapt, waarin ik schakelde tussen de opdrachtgever en de samenwerkingen. Voor mij een nieuwe ervaring die me erg goed is bevallen. En waardoor tekst, ontwerp en functionaliteit geheel op elkaar zijn afgestemd!